fredag 6 maj 2011

Bröd att rosta eller till smörgåstårta

Det här är ett recept jag fixat själv efter lite inspiration av andra. Brödet är gott att äta som det är, rostat eller går oxå bra att användas i smörgåstårta. Det var till smörgåstårta jag letade bröd så att jag oxå skulle få äta men när det inte finns får man hitta på själv.

Ingredienser

5 dl mjölk
4 msk matolja
2 tsk salt
2 tsk sötningsmedel
3 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk matsoda (bikarbonat)

Knåda i maskin och tillsätt eventuellt mera vetemjöl. Degen ska bli fast och inte kladdig när den är klar. Knåda på bakbord in det sista mjölet och lägg i brödform. Jag brukar smörja med lite matolja för att det inte ska fastna. Grädda i nedre delen i 180 grader i ca 40 min. Kontrollera med sticka att brödet är genomgräddat.

3 kommentarer:

  1. Låter bra! Skall jag prova :-)

    SvaraRadera
  2. Måste bara fråga misstänker att jag har candida men kan man då äta bröd med mjöl i? Vänliga hälsningar Nina

    SvaraRadera
  3. Hej Nina!

    Ja alltså jag skulle nog rekommendera glutenfri kost och laktosfri kost och inte heller då socker, jäst, alkohol, allt fermenterat, mögelost och svamp. Vetemjöl är nog tyvärr lika illa som socker och direkt mat åt candindan. Men det är inte så lätt att lämna bort allt men försök. Jag har blivit riktigt bra men jag har kämpat länge men vissa saker kommer jag aldrig att äta igen oavsett hur bra jag mår.

    Hoppas du mår bättre snart.
    Hälsningar
    Nette

    SvaraRadera