lördag 26 september 2015

Gravad lax LCHF

Att grava lax är väldigt enkelt och gott. Dessutom går den att göra LCHF vänlig för socker behövs definitivt inte för att grava. 

Ta bort de stora benen med en pincett. Dela laxsidan i 3 delar (skinnet ska vara kvar). Strö salt över bitarna och när du tror att det är lagom tar du lika mycket till. Så har min mor lärt mig och det brukar bli bra. Använd gärna Himalaya fint salt. Här kan du även krydda med vit/svartpeppar eller andra kryddor om du vill.

 Lägg sen rikligt med dill på. Fryst dill funkar fint. Packa fisken i påsar och pressa ut luften. 

Frys fisken minst 2 dygn. 

Ta fram en påse och lägg den på ett fat i kylen 2-3 dygn för tining och gravning. 

Ta bort det mesta av dillen. Skiva upp med en filékniv i sneda skivor och skär bort mot skinnet. Ät och njut. Håller ytterligare upp till 1 vecka i kylen men så länge varar det inte hos oss. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar