torsdag 3 juli 2014

Linfröknäckebröd

Ja äntligen fått ihop ett recept på detta och inte bara som det råkar bli. Magen håller sig i superbra skick om jag äter 2 skivor per dag. Och gott är det ju med ett tjockt lager smör och eventuellt lite medwurst eller ost. 

Just det ost har jag förresten börjat med igen. Så nu äter jag smör och ost som är mejerier men inget annat. Bara jag håller mig till max 3 mål om dagen funkar det att inte överäta och vågen har faktiskt rört sig lite neråt sista veckan.

15 st bitar:
200 g linfrön hela
2 msk fiberhusk
1,5 tsk salt (blir rätt saltigt så minska till 1 om du inte vill ha det så salt)
50 g kokosolja
2,5 dl kokande vatten

Blanda linfrön, fiberhusk och salt noggrant. Väg upp kokosoljan i ett stort 5dl mått, häll på kokande vatten till 3 dl och rör tills kokosoljan smält. Häll över linfröblandningen och blanda ordentligt. Bred ut på bakplåtspapper på 1 plåt med slickepotten. Har du en lite kavel kan du kavla så det blir jämnt tjockt men går lika bra utan. Grädda i 150 grader mitt i ugnen i ca 40 min. Ta då ut plåten och lägg bakplåtspapperet på en skärbräda och skär rutor med en vass kniv. Grädda ytterligare 20 min (60 min totalt). Knacka på de och är de hårda är de klara. 

Jag gör alltid två plåtar samtidigt men har då varmluften på och gräddar den andra plåten i nedre delen av ugnen. Förlänger tiden med 15 min så totalt 75 min när jag har två plåtar men varar ju två veckor då.

Räknade ut per bit blir det 7 g fett, 1 g protein och 1 g kolhydrater, skaldemans ratio 3,5 så helt klart godkända men tänk på att inte äta för många del pga kolhydraterna men magen kan få tvärstopp!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar