torsdag 3 juli 2014

Paj

Lagade ett expriment till gårdagens middag som gick hem hos oss alla tre. Enkelt och utan grädde!

ca 350 g rökt grisfile, funkar säkert med skinka istället eller vad man tycker
2,5 dl riven ost
4 st ägg
50 g smält smör
lite salt
1 msk fiberhusk

Smörj en ugnsform ordentligt. Strimla och gör kuber av köttet, riv osten. Lägg först köttet i formen och strö på osten. Vispa 4 ägg med salt och smör.  Vispa i fiberhusket. Bred över i ugnsformen och grädda i 200 grader ca 20 min tills den fått färg. 

Blev 6 portioner och blir 2 g kolhydrater, 20 g fett och 21 g protein. Skaldmans ratio blir 0,87 men man kan öka smörmängden lite men tänkte det inte skulle bli för flott för sonen. Jag åt min med en rejäl hög majonnäs vilket förbättrade Skaldemans ratio till 2,04!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar