söndag 19 januari 2014

Pulledpork gratäng

Härom natten lagade vi en omgång pulled pork igen. Är så enkelt att göra och så himla gott. Jag hittade saltad grisbog till speicalpris som fungerade utmärkt till pulled pork så den ska vi se om vi hittar mera av. 

Pulled pork
1,7 kg saltad grisboge alternativt griscarre (men då ska man lägga till salt i kryddblandningen).
Ta fram köttet i rumstemperatur vid middagen.
Vi gör en kryddblandning på det vi känner för. Häromdagen blev det BBQ krydda, spiskummin, rökt paprikapulver, paprikapulver, cayennepepparpulver , chilipulver,vitlöksbitar torkade, peppermix och lite svartpeppar. Eftersom bogen var saltad blev det inget mera salt. Blandar alla kryddor med olivolja så att det blir som en rubber ungefär. Massera in köttet i en ungsform och låt det stå framme till 10 tiden. Har du lock är det perfekt annars lägg över aluminiumfolie. Ställ in formen i 100 grader och gå och lägg dig. När du stiger upp vid 9 är köttet klart. Ta bort ben och svål. Dra isär köttet med två gafflar och låt såsen och köttet blandas.
Pulled pork går utmärkt att äta till lite sallad med majonnäs eller något annat mumsigt som det är.

Pulled pork gratäng
400 g fryst broccoli
3 dl kokosgrädde
tacokrydda
3 kuber fryst spenat
3 vitlöksklyftor

pulled pork ca halva av ovanstånde mängd
riven ost
Koka upp broccolin lätt och dela i mindre bitar. Koka upp kokosgrädden och blanda i lite egen tacokrydda efter smak. Lägg i spenaten och rör så den tinar. Pressa i vitlöksklyftorna. Smörj ungsformen med olivolja. Lägg först broccolin, lägg på pulled pork, häll över såsen och strö över ost. Grädda i nedre delen av ugnen 200 grader i 15 min eller tills den fått lite färg. Låt den gärna stå 5 min innan du äter så att den inte är simmig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar