fredag 15 april 2011

GI Knäckebröd


Knäckebröd som inte innehåller jäst är inte helt enkelt att hitta. I butiken har jag bara hittat sorter av märket Ryvita så när jag hittade detta recept blev jag superglad. Lagade det första gången igår och ja det är helt underbart gott. Ät som det är eller med smör, ost eller vad ni känner för. Supergott och enkelt.
1 plåtTillagningstid: 50-60 minuter minuter
Ingredienser
2 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrö
0,5 dl linfrö
2 tsk flingsalt
0,5 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Beskrivning
Blanda allt och slå på vattnet. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Dela smeten i lagom knäckebrödsbitar. Grädda i 150 grader i 50 - 60 min i nedre delen av ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar