söndag 8 september 2013

Kanelplättar med färskost

Nu har jag lagat kanelplättarna igen. Blev mycket bättre med kanel i bara plättarna.


1 portion
60 g naturell färskost
1 krm vaniljpulver

Plättar
3 st ägg
2 msk vatten
0,5 msk fiberhusk
1 msk kanel
1 krm vaniljpulver
1 krm kardemumma, malen
3 msk kokosfett smält
kokosfett att steka i

Börja med osten rör ihop den med vaniljpulvret och låt den stå. Smält kokosfettet långsamt och vispa ihop resten till plättarna. Vispa sist i kokosfettet. Stek på medelvärme i kokosfett. Gör de inte för tunna utan låt smeten steka så som den flyter ut. Servera med färskosten.

Vill man inte ha färskost kan man ta 1dl laktosfri grädde och vispa upp med vaniljpulvret. Det är grädde på bilden och där är plättarna lite väl tunna.

Receptet är från Mat & hälsa tidningen, Anna Hallén. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar